ИНТ
|CN
  • Посветеност на квалитетот

ПОВРЗЕНОСТ НА КВАЛИТЕТ

Huisong е опремен со комбинирани 2.810 m2 Центар за анализа, во кој се сместени повеќе од 50 напредна опрема за тестирање, вклучително и прецизен инструмент од големи размери како што се ICP-MS, GC-MS-MS, LC-MS-MS, UPLC, GC-MS, HPLC (со различен детектор), GC ( со различен детектор), апарат за автоматско растворање итн.

Лабораторијата исто така е способна да открие повеќе од 470 видови остатоци од пестициди, 45 видови антибиотици (стрептомицин, хлорамфеникол, тетрациклин, нитрофуран, флуорокинолони, сулфонамиди), тешки метали (олово, арсен, жива, кадмиум, полумин, бакар, итн.), остатоци од растворувачи (метанол, етанол, ацетон, етил ацетат, метилен хлорид, хлороформ, изопропанол, бензен, итн.), повеќе од 12 видови на полициклични ароматични јаглеводороди, 18 видови пластификатори, афлатоксини (протини, хранливи материи , јаглени хидрати, енергија), вештачка боја, сулфур диоксид, идентификација (хемиска идентификација, тенкослојна хроматографија, инфрацрвена спектроскопија, отпечаток од прст), определување концентрација на содржина, микроорганизми (вкупни бактерии, мувла, квасец, група коли, E. coli, салмонела, pseudomonas aeruginosa, staphylococcus aureus) и други тестови.

Лабораторијата придава големо значење на квалитетот на инспекциската работа и има воспоставено систем за обезбедување квалитет на звук.Ја поминавме новата верзија на GMP, KFDA, FDA, NSF, ISO22000, ISO9001, KOK-F, HALAL и FSSC 22000 сертификација на системот за квалитет, а исто така ги поминавме и ригорозните ревизии на квалитетот на многу глобални компании на Fortune 500.

Лабораторијата исто така ја цени размената на технички информации со надворешни организации.Huisong тесно соработува со Жеџијанг Институтот за контрола на лекови, Хангжу Институтот за контрола на лекови, Eurofins, SGS и Јапонскиот центар за анализа на храна.Често ги споредува резултатите од тестот со трети страни за дополнително да обезбеди квалитет на производот.

236434263

ОПРЕМА ЗА АНАЛИЗА

img

UHPLC

img

ICP-MS

img

GC-MS

СЕРТИФИКАЦИИ

ИСТРАЖУВАЊЕ

Споделете

  • sns05
  • sns06
  • sns01
  • sns02
  • sns03
  • sns04